De Maashorst

Of u nu wilt wandelen, fietsen of paardrijden, u bent verzekerd van een bijzondere reis door een echt oergebied. Er zijn zelfs mountainbikeroutes voor de echte durf. Durf jij het ruige landschap te doorkruisen? Kom en ontdek het archeologisch rijke gebied, de gevarieerde natuur en de buitengewone bezienswaardigheden.

Verder lezen

Wilde grazers

Door de komst van mensen is het natuurgebied de afgelopen eeuwen aanzienlijk veranderd. De natuur krijgt nu ruimte om hem te herstellen. Er zijn ook drie imposante grazers die ervoor zorgen dat het natuurlijke landschap is zoals het ooit was: wild, puur en authentiek. Met open ruimtes en donkere bosgebieden. Met kleurrijke heide, moerassige poelen en torenhoge bomen. Waar planten en dieren zich helemaal thuis voelen en de mens de toeschouwer is. Een echt oers gebied.

Primaire schatten

De afgelopen jaren zijn spectaculaire archeologische vondsten gedaan in De Maashorst. Archeologen vonden bijvoorbeeld koninklijke graven uit de vroege ijzertijd, een begraafplaats uit de late prehistorie, het grootste bronzen depot in Nederland uit de Romeinse tijd en een aantal vergeten dorpen uit de middeleeuwen. Tastbare herinneringen uit de (voor) geschiedenis die nog steeds aanwezig en zichtbaar zijn in het huidige landschap. Bewonder de oerschatten met een gids of ga zelf op ontdekkingstocht.

Natuurlijke parels

Een gebied waar de natuur de baas is. Waar bomen, planten en dieren de baas zijn. Net als eerst. Waar vind je dat in Nederland? In de Maashorst. Het oergebied in Brabant. Wandel door het bos, loop over torenhoge duinen en passeer de unieke breuken en punten. Laat de schoonheid van de natuur je beïnvloeden. Ervaar het oergevoel!