Kasteel Aldendriel

Het Brabantse dorp Mill is rijkelijk bedeeld als het om de meest prachtige natuur die Nederland te bieden heeft. Naast de kleurrijke bossen beschikt Mill ook over een flinke dosis cultuur en historie. Het Kasteel Aldendriel is hiervan een treffende voorbeeld. Sinds de 2e helft van de 15e eeuw staat er in Mill het prachtige Kasteel Aldendriel. Een kasteel dat sinds 1477 het aanblik van Mill sterk verrijkt. Ben je van plan om binnenkort een bezoek aan Mill te brengen? City Resort Mill is de plek bij uitstek om te verblijven en om je trip te plannen. Geniet van de fijne faciliteiten en ontdek al het moois dat Mill en haar omgeving te bieden hebben.

Verder lezen

Een rijke historie
De eerste bezitter van Kasteel Aldendriel is Jonkheer Hendrik van der Voort, afkomstig uit Groeningen, zo’n 25 km ten zuiden van Mill. De familie van der Voort heeft eeuwenlang gewoond in dit mooie kasteel. De Heren van Well, de volgende eigenaren, gebruikten het kasteel vervolgens als jachtslot en zomerverblijf. Het kasteel is door de jaren heen diverse keren verbouwd en gerenoveerd. Een deel van het kasteel werd door de toenmalige eigenaar tussen 1648 en 1744 beschikbaar gesteld aan de dorpelingen voor de misviering.

Een leuke bezienswaardigheid in Mill
Kasteel Aldendriel vormt een leuke toevoeging aan de fietsroute als je in Mill bent. Hoewel een gedeelte van het kasteel vandaag de dag als locatie voor feesten en partijen wordt gebruikt, is het nog zeker de moeite waard om te bekijken. De poorten zijn niet geopend voor bezoek, maar dat neemt niet weg dat deze bezienswaardigheid niet mag ontbreken als je Mill betreed tijdens een van de mooie fietstochten. Kasteel Aldendriel vormt daarmee een leuke bezienswaardigheid.