De Smaak van Stan

Dit is Stan, de chefkok van restaurant London Street in City Resort Mill. In deze rubriek De Smaak van Stan geeft hij lekkere, vernieuwende tips en gerechten bijvoorbeeld van de Big Green Egg Barbecue. Stan is ook verantwoordelijk voor de menukaart en de wisselende maandmenu’s. Dat wordt smullen met De Smaak van Stan.

Kip piri piri salade

Ingrediƫnten voor 4 personen:
– 370 gram kipdijfilet
– 3 eetlepels Nando’s piri piri sauce medium
– 300 gram couscous
– 400 ml kokend water
– 3 eetlepels traditionele olijfolie
– 2 avocado’s
– 190 gram trostomaten
– 1 rode ui
– 75 gram rucola slamelange
– 175 gram verse mango stukjes
– 100 gram cashewnoten

Bereidingswijze
– Bestrijk de kipdijfilet met de piri piri sauce
– Verhit de grillpan zonder olie of boter en grill de kip op middelhoog vuur in 10-12 minuten gaar
– Leg de couscous in een ruime kom en schenk het kokend water er overheen
– voeg de olie aan de couscous toe en laat dit 10 minuten afgedekt staan
– Snijd ondertussen de avocado’s in de lengte doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in het in plakjes.
– Snijd de tomaat in parten, halveer de mango stukjes, en snijd de rode ui in halve ringen
– Snijd de kipdijfilet in plakjes
– Roer de couscous los met een vork en breng het op smaak met peper en zout
– Meng de couscous met de slamelange en leg dit in een grote schaal
– Verdeel de avocado’s, tomaten, ui, mango en plakjes kip erover.
– Garneer de salade af met cashewnoten

Variatietip
Je kunt de kipdijfilet ook bereiden op de barbecue. Houd dan dezelfde bereidingstijd aan.

En dan… lekker smullen!